حلیم بادمجان یک نوع آش خیلی خوشمزه ست و در اصل مربوط به اصفهان مناسب برای سفره های افطاری و مهمانی ها  به درخواست بعضی دوستان طرز تهیش و میزارم

 

 

 

سفره شیراز

دوست داری یاد بگیری ؟ بفرما آشپزخونه


 


سفره شیراز

 

مواد لازم:

چاشنی عشق ....................................... فراووووووووووووووووووووون

برنج ..................................................یک پیمانه

گوشت سردست یا گردن .........................250 گرم

کشک................................................ 250 گرم

پیاز سرخ شده .................................... به مقدار لازم

سیر رنده شده......................................2 حبه

بادمجان سرخ شده...............................1/5 کیلو

نعناع داغ.......................................... یک چهارم پیمانه

نمک، فلفل، ادویه جات و آب زعفران...... به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برنج را 2 - 3 ساعت قبل میگذاریم بپزد. برای هر 1 پیمانه برنج 7 پیمانه آب در نظر میگیریم.
(بعضیها حلیم بادمجان را با عدس یا لوبیا سفید درست میکنند اما رنگ حلیم بادمجان
با عدس تیره میشود و با لوبیا هم طعم چندان خوبی نخواهد داشت اما با برنج
هم خوشمزه تر است هم رنگ خوبی دارد.)

برنج باید آنقدر بپزد تا آبش کشیده شده و غلیظ شود و برنج کاملاً له شود مثل شله زرد.

فوت کوزه گری :یادتون باشه وقتی برنج را میگذاریم بپزد از وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد تا وقتی کامل پخته نشده هم نمیزنیم چون اگر در این موقع قاشق داخل ظرف کنیم و هم بزنیم برنج ته میگیرد و مجبوریم مدام هم بزنیم.


گوشت را با پیاز و ادویه جات میگذاریم پخته شود زمانی که پخته شد آخر سر نمک اضافه میکنیم. گوشت میتونه کمی چربی داشته باشد !

 بادمجان را پوست کنده ورقه و کمی سرخ میکنیم .

نکته : چون بادمجان روغن زیادی به خود میگیرد برای سالم تر بودن غذا میتوانیم نیمی از بادمجان ها را در روغن سرخ کرده و نیمی دیگر را مقدار کمی روغن بمالیم و در فر سرخ کنیم تا غذای سالمتری داشته باشیم

بعد از سرخ کردن با یک لیوان آب میگذاریم بپزد و سپس با گوشت کوب یا میکسر یا هر وسیله دیگه ای له میکنیم تا حالت کشدار پیدا کنند نیاز نیست مواد شل شود فقط حالت کشدار پیدا کند کافیست.

گوشت پخته شده و بادمجان سرخ شده را به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. مواد باید کمی سفت باشد. اگر برنج آب داشته باشد بعد از اضافه کردن مواد هر چقدر روی حرارت بماند آبش خشک نمیشود.


در یک تابه روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم وقتی روغن گرم شد نصف پیاز سرخ شده را اضافه میکنیم بقیه آن را برای تزئین نگه میداریم. سیر رنده شده را اضافه میکنیم تفت میدهیم. نباید سیر بسوزد فقط نرم شود کافی است سپس  به مواد اضافه میکنیم .

 کشک را که با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه جوشانده ایم اضافه میکنیم و حلیم را روی حرارت میگذاریم تا 15 دقیقه بجوشد.

حلیم باید زیاد روی حرارت بماند تا حلیم خوبی شود.


روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم اما بعد از اضافه کردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد چون ته میگیرد.


و در آخر :

روی حلیم را با پیاز داغ و نعنا داغ ، کشک، گردو و برش های باریک بادمجان  یا هر چیز دیگه ای که دوست داشته باشیم تزئین میکنیم.

کسایی که گوشت دوست ندارن مقدار گوشت و میتوان کم کرد یا کلاً حذف کرد.

هر چه مقدار بادمجان ها بیشتر باشد حلیم کشدار و خوشمزه تر مشود فقط مواظب باشید از اونور بوم نیفتید.

سفره شیراز

نوش جان

یه تزئین راحت برای حلیم بادمجان نذری

سفره شیراز

 

سفره شیراز

 



موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: غذای مناسب افطاری , انواع آش ، حلیم و تزئینات


تاريخ : ۱۳٩۱/٥/٢ | ٩:٤٥ ‎ق.ظ | نویسنده : آزاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.