سلام

به درخواست دوستان طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی اینجا قرار میدم

این کیک ، کیک پایه هست با بافت خیلی نرم و لطیف قابل استفاده در انواع کیک های خامه ای و چیز کیک ها

سفره شیراز

بفرمائید آشپزخونه

 


خوش اومدین

مواد لازم :

تخم مرغ ..................... 4 عدد

آرد .............................100 گرم

شکر........................... 100 گرم

وانیل ............................نصف قاشق چایخوری

بکینگ پودر.................... یک پنس (یه ذره خییییییییییییییییییییییییلی کم)

والبته مقدار قابل توجهی چاشنی عشق

 

طرز تهیه :

این کیک بسیار حساس و ظریفه والبته خوشمزه و لطیفه (شعر گفتم؟)

قبل از هر چیز باید وسایل کارمون آماده باشه برای این منظور ابتدا کف قالب و کاغذ روغنی میندازیم یادتون باشه کف و اطراف قالب اصلاً نباید چرب بشه پس قالب و چرب نکنید

سفره شیراز

حالا میریم سراغ فر  ... فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید

اگه از مکروفر استفاده می کنید با حالت کانوکشن روی ۲۵۰ درجه سانتیگراد پیش گرمایش کنید

آرد رو با بکینگ پودر مخلوط کنید (در دستور اصلی این کیک به هیچ عنوان از بکینگ پودر استفاده نشده اما ما یه کم استفاده میکنیم  برای اینکه بدونید چقدر باید بکینگ پودر اضافه کنید اینکار و کنید:

انگشتان  شست و اشاره رو داخل بیکینگ پودر کنید و انگشتتون رو ببندید هر مقداری که بین دو انگشتتون موند همون اندازه کافیه  . یادتون باشه  مقدار زیاد بکینگ پودر در کیک اسفنجی باعث می شه پفش بخوابه

زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا کنید دقت کنید که چیزی از زرده تخم مرغ یا پوست تخم مرغ وارد سفیده نشه چون نمی ذاره سفیده خوب پف کنه ( اگر  مقدار خیلی کمی از زرده تخم مرغ وارد سفیده شد بهترین وسیله برای جدا کردن آن پوست تخم مرغ هست )

سفره شیراز

همین اول کار که همزنتون تمیز و خشکه سفیده تخم مرغ و با دور تند همزن آنقدر بزنید که اثر پره های همزن روی سفیده بمونه (بهتره پره های همزن و سفیده کاملاً خنک باشن چون سریعتر حالت میگیره )

سفره شیراز

 پره های همزن و بشورید سپس زرده و شکر و وانیل رو با دور تند همزن هم بزنید  آنقدر هم بزنید که رنگ اون کرم روشن بشه

سفره شیراز

حالا با سرعت بیشتری پیش برید

خیلی خیلی آروم سفیده رو روی مخلوط زرده و شکر اضافه کنید و بصورت دورانی مخلوط کنید تا تمام گلوله های سفیده با مواد قبلی مخلوط بشه

مخلوط آرد و بکینگ پودر رو به مواد قبلی اضافه کرده و هم بزنید(همونطور آروم) اما در حد اینکه فقط مواد مخلوط بشه و اثری از گلوله های آرد و سفیده نمونه و مایع یکنواختی بما بده .

(من لیسک دم دستم نبود با همون پره همزن که سبک بود هم زدم)

سفره شیراز

نکته مهم اینکه بعد از اضافه کردن سفیده و آرد مخلوط و زیاد به هم نزنید چون باعث می شه پف کیک بخوابه .

الان مایه کیکمون پر از حبابهاب کوچیک هست و اگه ضربه های بهش وارد بشه این حباب ها از بین می رن و پف کیک می خوابه .

( فلش دوربین و خاموش کردم تا حبابها رو راحت ببینید )

مایه کیک رو خیلی آروم داخل قالب بریزید .

سفره شیراز

 در ماکرو فر:

قالب رو روی سه پایه فلزی کوتاه قرار بدین .

کانوکشن ۲۰۰ درجه سانتیگراد بمدت 20 دقیقه (چون دمای ماکروهای مختلف متفاوتن حتماً مرتب چک کنید )

در فر گاز  :

روی طبقه وسط فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت ۳۰ دقیقه ( با سیخ چوبی  کنترل کنید اگه از مواد به سیخ چوبی چسبید مجددا" چند دقیقه دیگه بذارید بپزه ) .

من این کیک و تو ماکرو درست کردم

بعد از درآوردن از ماکرو

سفره شیراز

مهم :برای اینکه پف کیک نخوابه قالب و به صورت برعکس روی شبکه قرار بدین

سفره شیراز

و

سفره شیراز

یادتون باشه :

بالا بودن حرارت فر باعث می شه که پف کیک بخوابه .

در کیک های اسفنجی زیاد بودن مقدار بکینگ پودر پف کیک رو کم می کنه

اگه به قالب کیک قبل از پخت ضربه بخوره پف کیک میخوابه

ممکنه بعد از استراحت کیک یه کوچولو پفش بخوابه  اگر در حد چند میلیمتر باشه زیاد مهم نیست ولی اگه بیشتر پف کیک خوابید یعنی یه جای کارو اشتباه انجام دادیم .

آرد با کیفیت و تازه برای این کیک استفاده کنید و حتماً حتماً سه بار الک کنید

خلاصه اینکه پف کیک اسفنجی خیلی خوش خوابه مرتب باید هواستون باشه نخوابه

اگه همه نکات و رعایت کنید یه کیک خوب و تحویل میگیرید

موفق باشید

سفره شیراز

 

نوش جان

 

 

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: انواع کیک ها ، چیز کیک ها و تزئینات , عصرانه های خوشمزه , دستورات ماکروفر


تاريخ : ۱۳٩۱/٧/٢٢ | ٩:٥٢ ‎ق.ظ | نویسنده : آزاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.