سلام

من که عاشق این نان هستم شما هم اگه دوست دارید با من همراه بشید

سفره شیراز

 


خوش اومدین

خرما از میوه های بسیار مفید است که متاسفانه در برنامه های غذایی ما بطور مرتب قرار ندارد

این میوه سر شار از انواع ویتامین از جمله  آ ، ب، ث ، ای  - و دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم ، آهن ، ید و منیزیم میباشد که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد

 

این میوه به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان بوده . برای شنوایی ، بینایی ، درد کمر ، درد مفاصل ، سیاتیک ، درمان سینه و ریه مفید است .

خب اینا رو گفتم که با خواص خرما بیشتر آشنا بشید اگه بیشتر میخواید بدونید با یه سرچ کوچولو به نتیجه میرسید 

حالا اگه این خرما با نان همراه باشه مغزی تر و باارزش تر هم خواهد شد بخصوص برای کودکان و افراد مسن

سفره شیراز

نان خرما پیچ بیشتر در ایام ماه رمضان استفاده داره ولی کاش بتونیم به این میوه با ارزش بیشتر بها بدیم

خوشبختانه سرو خرما میتونه خیلی تنوع داشته باشه و وقتی با خمیرنان همراه میشه با یه خلاقیت کوچولو میتونید بچه ها را تشویق به خوردن خوراکی های مفید کنید 

خیلی حرف زدم ببخشید

بریم سراغ درست کردن نان خرما پیچ همراه با چاشنی عشق

مواد لازم برای تهیه خمیر:

چاشنی عشق ................. فراوووووووووون

 آرد ................................. تقریبا 190 گرم (هر پیمانه آرد که با قاشق پر شود تقریباً 120 گرم است )

شکر ................................ یک هشتم پیمانه

آب ................................... نصف پیمانه

خمیرمایه .......................... نصف قاشق سوپخوری

روغن مایع ......................... 15 گرم

تخم مرغ ............................1 عدد

نمک ................................. نصف قاشق چای خوری

 

مواد لازم جهت لایه میانی :

خرمای درشت ........ 20 تا 25 عدد بدون پوست و هسته

 آب ........................ یک چهارم پیمانه

 کره ........................ یک قاشق سوپخوری

دارچین ................... 1 قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه :

ابتدا همه مواد خمیر و آماده کنید و دم دستتون قرار بدین

یک قاشق شکر و در آب ولرم حدوداً 40 درجه حل کنید سپس خمیر مایه را روی آب بپاشید (هم نزنید) . یه بشقاب به عنوان سر روی ظرف گذاشته و حدود 10 دقیقه در جای نسبتاً گرم قرار بدین

در این فاصله، بقیه شکر، روغن، سفیده ی تخم مرغ و نمک را با چنگال یا قاشق هم میزنیم تا یکدست بشه.

سفره شیراز

یه سر به خمیر مایمون میزنیم الان دیگه باید عمل اومده باشه

سفره شیراز

 

خمیرمایع عمل آمده را اضافه کرده و بلافاصله مقداری آرد اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.(یادتون نرفته که آرد و سه بار الک کنید؟ )

بقیه آرد را کم کم اضافه میکنیم تا جایی که خمیر نرم و لطیفی بدت بیاید و بدست نچسبد.

سفره شیراز

 خمیر را ورز میدهیم اگه حوصله ورز دادن ندارید 100 بار به کف ظرف بکوبید  و در ظرفی که کف و دیواره های انرا با روغن مایع چرب کرده ایم قرار داده میچرخانیم تا تمام سطح خمیر چرب شود روی ظرف را سفلون گرفته و در جای گرمی میگذاریم تا استراحت کند.(آخه بیچاره زیاد کتک خورده!)

سفره شیراز

در این فاصله ، خرماهارا در ظرف کوچکی ریخته، آب را روی آن میریزیم و روی حرارت ملایم گذاشته تا نرم و خمیری شود.

سپس با قاشق آنهارا کاملا له کنید تا یکدست شود.

سفره شیراز

از روی حرارت برداشته ،دارچین و کره را اضافه کرده و مخلوط میکنیم و میگذاریم تا سرد شود.(من طبق معمول کره نریختم )

یه سر به خمیر بزنید ! بعد از استراحت باید حجمش دو برابر شده باشه و اگر انگشت داخلش فرو کنیم دوباره جای خودش برنگرده

سفره شیراز

 

بعد از آماده شدن خمیر با زدن یک مشت به وسط آن، پف آرا میخوابانیم

سفره شیرازدوباره چند دقیقه ورز میدیم

 

سپس روی سطح آردپاشی شده گذاشته و به شکل یک مستطیل  باز میکنیم،من معمولاً از پشت سینی استیل استفاده میکنم

سفره شیراز

مواد میانی را روی سطح خمیر بطور یکنواخت پخش میکنیم. نیازی نیست لبه ها ی خمیر و خرما بزاریم

سفره شیراز

از یک سمت شروع به رول کردن خمیر میکنیم

سفره شیراز

 

حالا به عکس دقت کنید دو لبه خمیر و با فشار انگشتان شصت و اشاره به هم میدوزیم 

سفره شیراز

قسمت دوخته شده را در زیر قرار بدین

حالا دو سر خمیر و به هم برسونید تا حالت گرد پیدا کنه

کمی دستتون و خیس کنید و دو طرف خمیر و به هم متصل کنید یادتون باشه حالت خمیر تغییر نکنه

سفره شیراز

 

با یه کار از وسط خمیر برش های تقریباً 3 سانتی ایجاد کنید طوری که برش ها از هم جدا نشوند (در عکس کاملاً مشخصه )

سفره شیراز

با یه تاب کوچولو به خمیر ها اونا رو بپیچونید تا مواد میانی رو به بالا قرار بگیره

سفره شیراز

 بقیه خمیر و روی سطح آرد پاشی شده باز کنید و مثل مراحل بالا مواد و روی خمیر بکشید

سفره شیراز

طول خمیر را بطور فرضی ب 3 قسمت تقسیم میکنیم؛

ابتدا یک سوم فوقانی خمیر را از طول به روی یک سوم میانی تا بزنید، سپس یک سوم انتهایی را روی قسمت وسط تا کنید

این مسطیل را از طول به نوارهای 2 سانتی متری تقسیم کنید سپس همانطور که روی سطح کار هستند نوار هارا 3 تا 4 بار دور خودش چرخانده و آنرا به دور خودش حلقه میکنیم. میتونید به شکلهای دیگه هم در بیارید مثلاً من به حالت قلب هم درست کردم

سفره شیراز

روی نان ها را با دستمال تمیز پوشانده و 20 تا 30 دقیقه استراحت میدهیم.

قبل از اینکه زمان استراحت نانها تمام شود فر را با دمای 180 درجه روشن میکنیم تا خوب گرم بشه ، اگر از ماکرو فر استفاده میکنید پیش گرمایش و بزنید با این دستور :

اول کلید کانوکشن بزنید خودش 200 و نشون میده سپس استارت کنید

بعد از استراحت نان ها زرده تخم مرغ را که با کمی شیر رقیق کردید روی نان ها میمالیم و روی آن گردو یا کنجد یا سیاه دانه میریزیم

سفره شیراز

 15 تا 20 دقیقه در فر میگذاریم تا طلایی شوند

در ماکرو فر 12 تا 15 دقیقه با دستور کانوکشن 200 درجه قرار میدیم تا زمانی که روی نانها طلایی شود

خیلی دقت کنید حرارت ماکروفرها با هم متفاوته و ممکنه نان های خوشکلتون بسوزه پس مرتب سر بزنید

  سفره شیراز

بعد از پخت نان ها را روی توری سیمی گذاشته تا خنک شوند.

سفره شیراز

امیدوارم مورد پسندتون قرار بگیره و راهی باشه برای باز شدن جای خرما در سفره هامون

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: عصرانه های خوشمزه , انواع حلوا و تزئینات , غذای مناسب افطاری , دستورات ماکروفر


تاريخ : ۱۳٩۱/۸/٢۸ | ۱٠:٠۳ ‎ق.ظ | نویسنده : آزاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.