انگیزه ایجاد این پست و در آشپزخونه خدمتتون عرض میکنم !

سفره شیراز

با من همراه باشید

 

 

برای دیدن آموزشهای بیشتر به کانال ما در تلگرام بپیوندید

https://telegram.me/Ashpazaneh


سلام

خوش اومدین

قبل از هر چیز اربعین سالارعاشقان معبود و بهتون تسلیت میگم

خب راستش انگیزه این پست و وقت شستن مرغ های نذری روز اربعین خونه مادر جان به ذهنم رسید

تنهایی داشتم مرغها رو تمیزه میکردم (نداشتن خواهر این موقع ها خیلی بده یه روز از سال که مامان خییییییلی کار داره راهی برای فرار از کار وجود نداره و البته مزیتش هم اینه که بقیه 364 روز دیگه سال هم کسی مزاحم رفت و آمد و بریز و بپاشت خونه مامان نیست نیشخند) خلاصه اینکه یادم افتاد به چند هفته پیش که یه بنده خدایی تو یه ظرف سر دار شیک برامون نذری آورد همین که با شوق سر ظرف و برداشتم که یه ذره از پلو امام حسین (ع) و بچشم بوی زُخم مرغ آنچنان به مشامم خورد که دیگه نتونستم حتی درست نهار بخورم .سبز با خودم فکر کردم چرا با شوق فراوون به اسم امام حسین یه غذایی و درست میکنیم و بین مردم پخش میکنیم اما واسه دیگران قابل خوردن نیست این مواقع کسی که غذا بدستش رسیده چه کار باید بکنه ؟؟؟

راستش دور ریختن این غذا برام خیلی سخته و خوردنش هم که ممکن نیست آخ

مگه نه اینکه میگن وقتی نذری به دستت میرسه یعنی اینکه صاحب اصلی نذر به یادت بوده ؟؟؟ مگه نه اینکه میگن امام حسین (ع) بهت محبت داشته و خودش این غذا رو برات فرستاده ؟؟ جواب این محبت دور ریختن این غذاست ؟

راستش به همین دلایل دور ریختن غذا واسم سخته اما جواب این اسراف و کی باید بده ؟متفکر

صد در صد آشپز باید پاسخگو باشه

شاید برای سوختن ، خوشمزه نبودن و دیگر مشکلات غذای خانواده به اعضای خانواده مدیون باشیم اما برای بد پخته شدن غذای نذری حتماً امام حسین(ع) از ما سوال خواهد کرد . اونوقت چه جوابی داریم ؟ آه خدایاااااااااااااا

پس خیلی باید دقت کرد . خییییییییلی بیشتر از غذای خانواده خودموننذری دادن اینقدرا هم ساده نیست .

ببخشید اینقدر حرف زدم ولی برام خیلی مهم بود لبخند

حالا میریم سراغ آماده سازی و طرز تهیه به روش مامان جون که غذا هاش و از جمله نذری ش زبان زد خاص و عامه:

مرغ و خیلی با دقت تمیز و آبکشی میکنیم سپس اجازه میدیم تا خوب خشک بشه

حالا یه تابه خیلی بزرگ و روی اجاق قرار میدیم و روغن داخلش میریزیم وقتی روغن خوب داغ شد مرغهای خام را تا حد طلایی شدن سرخ میکنیم ... اگه مرغ آب داشته باشه تو این مرحله زیاد اذیت میشیم چون روغن مرتب به همه اطراف میپره

(میخواستم از تمام مراحل عکس بگیرم اما یه کار یک ساعته برام پیش اومد تا رفتم و برگشتم مامان جون تمام این مراحل و پیش رفته بودنناراحت)

بعد از اینکه تمام مرغها سرخ شدن توی قابلمه اصلی کمی روغن ریخته و پیاز های خلالی شده را اضافه میکنیم . صبر میکنیم تا کمی سبک بشن بعد تکه های مرغ و تک تک و با احتیاط توی ظرف میچینیم کمی فلفل دلمه و هویج را خلال کرده و در لابلای مرغها میچینیم تا هم طعم و عطر خوبی به مرغ بدن و هم بوی زُخم مرغ و بگیرن (جهت اطلاع اونایی که فلفل دلمه دوست ندارن : این مرغ به هیچ عنوان بوی فلفل دلمه نمیگیره )

تو یه کاسه دیگه رب گوجه را با آب رقیق کرده و روی مرغها میریزیم بعد از آن کمی آب اضافه کرده و در نهایت مقداری زعفران آب کرده روی مرغها ریخته و اجازه میدهیم با شعله ملایم آماده شود

سفره شیراز

نکته مهم اینکه سعی کنید ظرف اصلی و بزرگ تر انتخاب کنید تا مرغها زیاد روی هم قرار نگیرند (حداکثر سه ردیف) این باعث میشه تکه های مرغ له نشوند

برنج :

برنج و از شب قبل با نمک و آب جوش خیس کنید

به اندازه مناسب آب داخل ظرف اصلی ریخته و روی اجاق قرار بدین بعد از به جوش آمدن آب ، آب روی برنجها را کاملاً بریزید (حتی میشه از آبکش استفاده کرد) و سپس برنج را بدون آب داخل قابلمه اصلی در حال جوش میریزیم شعله را زیاد کرده تا دوباره بجوش آید بعد از جوش آمدن کمی شعله را کمتر میکنیم تا دانه برنج کمی نرم شود

سفره شیراز

در پخت برنجهای سنگین باید دانه را در اصطلاح زنده تر (سفت تر) از مواقعی که چند لیوان برنج درست میکنیم برداشت

یک دانه برنج را بین انگشت اشاه و شصت کمی فشار دهید اگر با یک فشار متوسط اطراف برنج نرم بود و مغز برنج سفت وقت آبکشی است

فکر میکنم تصویر گویا باشه

سفره شیراز

در این مرحله برای اینکه پخت و متوقف کنیم ظرف آب سردی و به یکباره داخل قابلمه در حال جوش میریزیم  این کار باعث قد کشیدن بیشتر دانه برنج هم خواهد شد .

برنج را آبکش های مناسب ریخته و به ترتیب کنار میزاریم بعد که تمام شد ته قابلمه را روغن و کمی آب ریخته و از آبکش اول شروع میکنیم به برگرداندن برنجها در دیگ .

دم کنی مناسبی را روی دیگ گذاشته و 5 دقیقه اول شعله را زیاد میکنیم تا خوب بخار در ظرف بپیچد بعد از آن شعله را خیلی ملایم کرده و در تمام مدتی که برای دم کشیدن زمان میبرد مواظب هستیم که خدای نکرده ته دیگمون نسوزه و برنج بوی دود نگیره

در این فاصله زرشک ها را خوب پاک کرده ، میشوییم و در آبکش میریزیم تا آب اضافیشون بیرون بره

به میزان مناسب شکر (برای ملس شدن زرشک) و زعفران آب کرده و البته کمی روغن اضافه میکینم روی شعله ملایم قرار میدهیم تا زرشک نرم شده و شکر هم آب بشه و به خورد زرشک بره

سفره شیراز

خب الان دیگه همه چیز آماده س

اون از زرشک و مرغ و این هم از برنجمون که دم کشیده

سفره شیراز

کمی از برنج و با زرشک مخلوط میکنیم و برای تزئین کنار میگذاریم

یک طرف ظرف برنج ، طرف دیگر مرغ قرار بدین و با سلیقه خودتون تزئین کنید

البته این مواقع آدم وقت سلیقه به خرج دادن نداره چون باید خیلی سریع تا قبل از یخ شدن به دست دیگران برسه و این دلیلی میشه که من نتونم از همه غذاها عکس بگیرم

و در نهایت اینم یک دست غذا با ته دیگ خوشمزهههههههههخوشمزه

سفره شیراز

ایشالا که قبول بشه

 

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: اختصاصی سفره شیراز , انواع چلو ،خورشت و تزئینات , نکته های آشپزی


تاريخ : ۱۳٩۱/۱٠/۱٥ | ۱٠:٢٥ ‎ب.ظ | نویسنده : آزاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.