سلام

برنج قالبی یکی از زیباترین غذاهائیه که میشه با وجودش میز غذا را باشکوه جلوه داد

سفره شیراز

ما من همراه باشید

 

برای دیدن آموزشهای بیشتر به کانال ما در تلگرام بپیوندید

https://telegram.me/Ashpazaneh


 سلام دوستان

دوست دارید میز غذاتون یه شاهکار بشه ؟

دوست دارید خاطره غذای شما از ذهنها پاک نشه 

جوابش سادس

سر سفره پلو قالبی بزارین به همراه ژله رنگین کمان  و همین دو گزینه کافیه تا خاطره مهمونی و غذاهاتون همیشه تو ذهنا بمونه 

خب بریم سراغ پلو قالبی:

چاشنی عشق و که همگی باهاش آشنا هستید از اون زیاد لازم داریم

و بعد :

برنج مرغوب ایرانی .................. 3 پیمانه

آب تقریباً جوش ........................ به میزان لازم

زعفران ................................. برای رنگ کردن قسمتی از برنج

نمک ...................................... به میزان لازم

قالب مناسب

این طرز تهیه ای که مینویسم در برنج ساده هم مشترکه

ابتدا برنج و تمیز کرده و در ظرف گودی می ریزم

سپس به ازای هر لیوان برنج یک قاشق غذا خوری نمک روی برنج ریخته و با برنج به همون صورت خشک مخلوط میکنم

آب و میزاریم روی اجاق تا حالت سوزن سوزنی پیدا کنه همون موقع روی برنج ریخته و چند ساعت صبر میکنیم تا برنج خوب خیس بخوره

این دستور خیس کردن برنج و با این حالت آب از مادر شوهرم یاد گرفتم

ایشون یکی از خوشمزه ترین برنجهای ساده دنیا رو درست میکنن من که وقت خوردنش بیشتر برنج و ساده میخورم و از طعمش لذت میبرم

نکته دیگه اینکه من شخصاً برنج و شب قبل خیس میکنم مخصوصاً واسه مهمونی ها که حساسیت برای برنج بیشتره

البته تو استان فارس ما برنجی داریم به نام برنج کامفیروز که بسیار مرغوبه این دستور هم برای این نوع برنجه

البته برنج لنجون اصفهان و طارم و هم با همین دستور استفاده میکنم ولی از برنجهای ایرانی دیگه اطلاعی ندارم

در مورد برنجهای هندی و تایلندی و وارداتی هم که اصلاً دستور پختی نیست

هر جور درستشون کنی ظاهر خوبی پیدا خواهند کرد اما امان از باطن شون ....

خب بگذریم

بعد از خیس خوردن برنج تو یه قابلمه آب و جوش میاریم

اندازه قابلمه و میزان آب خیلی مهمه اگه قابلمه بزرگ یا آب زیاد باشه برنج دیر جوش میاد و خراب میشه و اگر هم اندازه قابلمه کوچک یا آب کم باشه باعث شفته شدن برنج میشه پس سعی کنید اگه قابلمتون واسه 5 تا لیوان برنجه 3 تا درست نکنید یا 7 تا

این مسائل بیشتر تجربیه و به مرور دستتون میاد

وقتی خوب جوش اومد آب روی برنج و تا جایی که امکان داره دور میریزیم و برنج و توی آب جوش روی اجاق میریزیم

باید شعله را زیاد کنید تا آب دوباره به جوش بیاد بعد از جوش خوردن شعله را متوسط میکنیم و صبر میکنیم تا دانه برنج به اصطلاح بیاد

خانوم رزا منتظمی میگه هر وقت دیدید چند تا دونه برنج روی آب قرار گرفت آماده آبکشیه

که این راه حل بسیار بسیار عالیه ولی من با دست هم برنج و چک میکنم

یعنی همونطور که قبلاً گفتم یه دونه برنج و بین دو انگشت شصت و اشاره فرار بدین و یه فشار متوسط وارد کنید

سفره شیراز

اگه حالت تکه تکه شد هنوز زوده باید جوش بخوره اما اگه یکدست پهن شد و مغز برنج کمی سفت بود آماده آبکشی هست

سفره شیراز

کمی آب سرد و داخل برنج در حال جوش بریزید تا به برنج شوک وارد بشه و پخت متوقف بشه این کار به قد کشیدنش هم کمک میکنه و بعد توی آبکش برگردونید

سفره شیراز

حالا مقداری برنج و جدا کرده و با زعفران مخلوط کنید

سفره شیراز

قالب و ترجیحاً با روغن جامد چرب کنید

سفره شیراز

برنج زعفرانی و توی قالب ریخته و با پشت قاشق کمی فشار دهید

سفره شیراز

حالا برنج سفید و روی برنج زعفرانی بریزید و باز هم با پشت قاشق کمی فشار دهید تا منسجم بشه

سفره شیراز

حدود نصف استکان آب روی برنج (در همه نقاط) ریخته

اگر قصد دارید توی فر قرار بدین روش و با آلومینیوم بپوشونید و چند تا سوراخ ایجاد کنید

من توی ماکرو فر درست کردم به همین دلیل روش و با سفلون پوشوندم

سفره شیراز

با دستور کانوکشن 180 درجه حدود 25 تا 30 دقیقه زمان میبره تا آماده بشه

بعد از بیرون آوردن 5 دقیقه صبر کنید تا کمی از حرارت کم بشه بعد دوباره با پشت قاشق کمی فشار بدید و توی ظرف برگردونید

اینقده خوبه این لحظه ... حسابی ذوق میکنید

سفره شیراز

بعد هم به سلیقه خودتون تزئین کنید

سفره شیراز

این پست خیلی طولانی شد مرغ حلزونی و تو پست بعد توضیح میدم

سفره شیراز

نوش جان 

                


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: دستورات ماکروفر , انواع چلو ،خورشت و تزئینات , انواع غذا برای شام


تاريخ : ۱۳٩۱/۱٠/٢٠ | ۸:۱٩ ‎ق.ظ | نویسنده : آزاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.