یه غذای پر طرفدار و خوشمزه شیرازی

سفره شیراز

با من همراه باشید

 

 

برای دیدن آموزشهای بیشتر به کانال ما در تلگرام بپیوندید

https://telegram.me/Ashpazaneh


 سلام

خوش اومدید

حتماً با تهیه این غذا آشنا هستید

تو نت هم دستورات مختلفی میتونید پیدا کنید روش من و هم به عنوان یک روش 100% شیرازی امتحان کنید/ امیدوارم خوشتون بیاد

مواد لازم :

نیاز به تکرار چاشنی عشق هست ؟؟؟

میدونم که همگی سرشار از این چاشنی کاربردی هستید

این مواد حدوداً برای 3 تا 4 نفر کافیه

برنج مرغوب ایرانی ................ 3 پیمانه

لوبیا چشم بلبلی .................. 1 پیمانه

سبزی شیوید خشک .............. حدوداً 50 گرم

زرچوبه ..................... یک قاشق چای خوری

 

طرز تهیه :

2 تا 5 ساعت قبل برنج و با نمک با این روش خیس کنید حتی میتونید از شب قبل برنج و خیس کنید

لوبیا ها را تمیز کرده شسته و با یک لیتر آب و کمی نمک بپزید زیاد آب نریزید تا در نهایت بعد از اتمام پخت آبی باقی نمونه اگر در حین پخت احساس کردید آب نیاز داره اضافه کنید لوبیا احتیاج داره بیش از یک ساعت بپزه تا کاملاً نرم بشه البته بسته به نوع لوبیا هم داره ولی شما وقتتون و تنظیم کنید

سفره شیراز

 قابلمه مناسب با اندازه برنج را آب کرده و روی اجاق بزارید وقتی آب بجوش اومد آب روی برنجی که خیس کرده بودید را تا جایی که امکان داره بریزید سپس برنج را در آب جوش ریخته شعله را زیاد کنید تا دوباره بجوش بیاد

بعد از بجوش آمدن شعله را متوسط کنید تا برنج بجوشه و به اصطلاح قد بکشه

اینم بسته به نوع برنجتون داره که حتماً باید قلقش و بلد باشین چون برنج های مختلف پخت های مختلفی دارن

وقتی بجوش اومد زرچوبه را به آب اضافه کنید

سفره شیراز

زرچوبه را زیاد نریزید که برنجتون بو بگیره

در حدی که طلایی بشه کافیه 

دانه پلوهای مخلوط و معمولاً باید زنده تر برداشت چون موادی که با اونا مخلوط میشه باعث نرم تر شدنشون میشه اگه مثل همیشه بردارید برنجتون شفته میشه

سفره شیراز

 مامان خانوم اعتقاد دارن لوبیا رو باید اواسط جوش خوردن برنج به قابلمه اضافه کرد تا دونه برنج قشنگ تر بشه که البته همه شیرازیا اینطور درست میکنن ولی راستش من دوست دارم لوبیا رو وقت دم کردن به برنج اضافه کنم چون میگم این لوبیایی که این همه سعی کردیم خواصش و حفظ کنه حیفه که توی آب برنج بریزیم و با برنج شسته بشه و خواصش هم نصیب سوسک های فاضلاب بشه 

حالا شما از هر روشی که میپسندید تهیه کنید

اینبار چون قصدم آموزش کاملاً شیرازی و اصیل بوده لوبیا را در آب برنج ریختم

سفره شیراز

برنج و توی آبکش ریخته و آب نیمه گرم روش میریزیم زیاد آب نریزید که دونه های برنج زیاد شسته بشه

روش من اینه که همون قابلمه ای که برنج و توش جوشوندم و با آب نیمه گرم پر میکنم و روی برنج میریزم . آب و از شیر به صورت مستقیم روی برنج نریزید

آب نباید زیاد سرد یا داغ باشه

به دونه های برنج نگاه کنید کاملاً مشخصه که زنده تر برداشته شده

سبزی خشک و روی برنج ریخته و خیلی آرام مخلوط کنید

 

سفره شیراز

سعی کنید این کار و با حرکت دادن آبکش انجام بدین و اگه نیاز به دست بود خیلی ملایم که دونه های برنج خرد نشه

 به این حالت 

سفره شیراز

کف قابلمه را نصف استکان آب مقداری روغن و اگر دوست داشتید سیب زمینی یا ... بریزید سپس برنجها را آرام آرام در طرف بریزید 

سفره شیراز

به به چه رنگی حالا سر قابلمه را گذاشته و اونو روی اجاق قرار بدین 

5 دقیقه اول شعله متوسط باشه تا خوب بخار بگیره بعد شعله را کم کنید یا حتی از شعله پخش کن هم میتونید استفاده کنید

سفره شیراز

پلو ها نیاز به دم کشیدن زیاد ندارن بین 40 دقیقه تا حداکثر یک ساعت کافیه چون اگر بیشتر بمونن رنگشون تیره میشه

بعد از این مدت زمان پلو خوشمزه تون و در ظرف کشیده با کمی برنج زعفرانی تزئین کنید و بامرغ ، ماهی یا بوقلمون نوش جان کنید

سفره شیراز

البته این پلو بدون مرغ و ... هم یک غذای کامل و مقویه

سفره شیراز

 یادم باشه تو پست بعد طرز تهیه این سس خوشمزه همراه با مرغ و هم آموزش بدم

 سفره شیراز

امیدوارم درست کنید و در جمع پر از عشق خانواده از خوردنش لذت ببرید

نوش جان

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: اختصاصی سفره شیراز , انواع غذا و دسرهای شیرازی , انواع پلو های مخلوط و تزئینات , انواع غذا برای شام


تاريخ : ۱۳٩۱/۱٢/۱ | ٢:٤٦ ‎ق.ظ | نویسنده : آزاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.